Onze achtergrond

Fréderique Stevens en Philip van Uden zijn de oprichters en drijvende krachten achter Buuf Kookt -Online Traîteur.

Foodmarket in Bangkok - Buuf Kookt

Al decennia lang zijn wij grote liefhebbers van food en alles wat daarmee te maken heeft. Waar food is, daar zijn wij. Fréderique is afkomstig uit een horecafamilie, die jarenlang een met één en twee sterren Michelin hotel-restaurant heeft gerund in Valkenburg aan de Geul. Daar heeft zij Philip ook al in de zandbak leren kennen. Na het middelbaar onderwijs bloeide de liefde definitief op en hebben wij tot op de dag van vandaag alles samen meegemaakt en beleefd.

Fréderique heeft haar eerste professionele stappen gezet in het hotel-restaurant van haar ouders om daarna het horecaonderwijs in te rollen. Zij heeft zich als projectmanager en later projectleider onder andere bezig gehouden met de aansluiting tussen het onderwijs en het praktijkleren in de horeca voor de opleidingen tot gastheer/ vrouw en zelfstandig werkend kok.

Philip heeft na zijn afgeronde opleiding Technische Bedrijfskunde aan de TU/e een multimedia en ict bedrijf opgericht en vele jaren geleid. Hij heeft naast het behartigen van de belangen op internet van een brede klantenbasis ook dikwijls in samenwerking met Fréderique, aan Horeca gerelateerde, projecten opgezet en uitgerold.

 In 2014 hebben wij het door omstandigheden in verval geraakte voormalige familiebedrijf in Valkenburg aan de Geul een wederopstanding laten maken.

Wij hebben daar met ons toenmalig team binnen 7 maanden na opening een Bib Gourmand waardering van Michelin ontvangen en die altijd behouden. Hoewel we veel plezier hadden in wat we deden, hebben we de exploitatie van het bedrijf niet helemaal naar onze visie kunnen uitbouwen. Dat heeft geleid tot een verkoop van het pand eind 2018.

Vanaf maart 2019 zijn we neergestreken in Maaseik na eerder al ruim 11 jaar woonachtig te zijn geweest in Kessenich. De verkoop van alle bedrijven maakte de weg vrij naar een greenfield, waar wij ons konden oriënteren op onze volgende professionele stap. Hetgeen heeft geleid tot de opstart van Buuf Kookt in maart 2020.

Helaas vlak voor de eerste lockdown vanwege Covid-19. Onze oorspronkelijke plannen moesten binnen een paar maanden, vanwege compleet veranderde marktomstandigheden, volledig worden herzien. Wij zijn de uitdaging aangegaan en zijn versneld gaan werken aan een veel breder assortiment met behoud van onze normen, waarbij we alle bijkomende investeringen op de koop toe hebben genomen.

Na een mooie periode van bloei werden we hard getroffen door de 2de lockdown, die richting einde 2020 startte en al heel wat maanden onderweg in 2021 pas eindigde. Wij zijn blijven volharden en geloven in onze startup. Aangezien wij ons blijven ontwikkelen, eindigt ons verhaal hier niet. We blijven de weg plaveien, die moet leiden tot een hypermoderne cloudkitchen waar we ambachtelijk volgens onze normen en waarden de mensen in de omgeving van ons eten kunnen voorzien.

naar Home

naar Menu

naar Inloggen

naar Account aanmaken