Familie Kusters is nog een echte ambachtelijke slagersfamilie. Roy runt met veel passie de slagerij, die gerust de grootste in zijn soort in de regio genoemd mag worden. Roy's vader verzorgt op zeer diervriendelijke wijze de eigen veestapel van Blanc Bleu Belge runderen. De liefde en het vakmanschap stralen van de dieren af. De bedrijven bevinden zich op een steenworp afstand van elkaar in Margraten. Wie van het Limburgs Heuvelland houdt, weet zeker waar dat ligt. Andere bijzondere vleesproducten geleverd door slagerij Kusters zijn het Krull- en Kuusjvarken, het Heuvelland wild en het Eperheide lam, allemaal eveneens diervriendelijk grootgebracht en smaakvol.
Blanc Bleu Belge
Sinds 1979 wordt in de slagerij uitsluitend met de Blanc Bleu Belge runderen, oftewel het Belgisch Witblauwe ras. Deze dieren nemen op het vlak van bespiering mooie vormen aan en heten dan ook wel dikbilrunderen. Het vlees van deze runderen heeft een uitstekende kwaliteit en een natuurlijke smaak. De natuurlijke smaak van het vlees is het resultaat van een evenwichtige voeding. Kortom, een gezond stukje vlees.
Op het Pasveld (het gebied tussen Margraten en Inger) grazen de Blanc Bleu Belge runderen van slagerij Kusters. Ze kunnen het hele jaar van binnen naar buiten en krijgen uitsluitend plantaardig voedsel van eigen grond. Ze groeien met elkaar op en uiteindelijk gaan ze samen naar het eigen slachthuis op enkele meters van de weilanden. Zodoende zorgt Kusters ervoor dat stress wordt uitgesloten. Diervriendelijkheid heeft tot en met de slacht de hoogste prioriteit. Door de dieren een stressvrij leven te laten leven, wordt een uitzonderlijke malsheid van het vlees gegarandeerd.
De weiden en de stallen ademen een ouderwetse rust uit en die rust vinden wij ook na de slacht belangrijk. Het meeste vlees in Nederland is "te vers" vinden wij bij Slagerij Kusters. Bij ons krijgt het vlees na de slacht nog eens 21 dagen rust. Hierdoor wordt het van nature malse vlees van de Blanc Bleu Belge runderen nog malser en smaakvoller. Slagerij Kusters is uniek in zijn soort. Verzorgen, voeden, slachten, uitbenen en portioneren gebeurt nog binnen één bedrijf. Kortom, een volledig gesloten circuit dat alleen mogelijk is in een kleinschalig bedrijf. Bij ons kan elke stap nog nauwlettend gevolgd en gecontroleerd worden, hetgeen resulteert in een puur, eerlijk en ambachtelijk streekproduct.