Kerstmis 2020

Voorgerechten   à 15,50
 

Geitenkaas met in rode port gemarineerde vijg en salade

Terrine van zalm, paling en garnaaltjes  

Gerookte eend, dun gesneden met gemarineerde peer, pastinaak crème,
salade en een sinaasappeldressing 
Supplement: foie gras krullen à 6,00
 

Soep   à 5,00

Licht gebonden groene kruidensoep met krokantjes


Hoofdgerechten   à 21,50

Kabeljauw met Noilly Prat saus

Stoverij van Blanc Bleu Belge rund ‘Bourguignon’ stijl  

Kalkoengebraad, gevuld met paddenstoelen en kruiden met portosaus

Onze hoofdgerechten worden voorzien van Gratin Dauphinois en een groentegarnituur.


Dessert 

Perengalette met zoete mascarpone en speculaascrumble à 7,00 

Selectie van 4 kazen met garnituren à 11,50

Supplement: Dinerbroodjes (4) met huisgemaakte kruidenboter à 4,50

*
Terrine van zalm, paling en garnaaltjes 

*
Kalkoengebraad, gevuld met paddestoelen en kruiden met portosaus, 
Gratin Dauphinois en groentegarnituur

*
Perengalette met mascarpone en speculaascrumble
of
Selectie van 4 kazen met begeleidende garnituren
Supplement à 5,00

***
2 Dinerbroodjes met huisgemaakte kruidenboter

à 37,50 

Om de Kerstbeleving op gebied van wijn en spijs compleet te maken hebben we
samen met Raf Baeten een aperitief, witte en rode wijn geselecteerd, die het eetgenot
uitstekend ondersteunen en gedurende de avond lekker doorgedronken kunnen worden.

Aperitief: Montelvini Master Prosecco Brut
Een zachte bubbel, die de smaakpapillen prikkelt. Een prachtige schitterende
strogele kleur, met een fijne schuimlaag.
à 10,40

Met alle plezier serveren wij bij het aperitief Buufs Borrelbox met Lekkernijen.
à 12,95

Witte wijn: Caballero de Olmedo Verdejo Fermentado Barrica
In de mond is deze Verdejo dan weer fruitig en smeuïg met een evenwichtige
zuurtegraad. Hij heeft een elegante afdronk met tonen van gekonfijt fruit.
Uitstekend bij de terrine, soep, kabeljauw, kalkoengebraad en perengalette.
à 12,00

Rode wijn: Château du Vieux Parc Corbières Sélection Rouge
Een volle wijn met fijne tannines, gevolgd door een aromatische afdronk van
fruit en kruiden. Heerlijk met gepeperd rood vlees en diverse kazen.
Uitstekend bij de eend, stoverij en kaasplankje.
à 12,75

Bestellen voor de Kerst doe je door ons een e-mail te sturen op info@buufkookt.be,
of door te bellen met 0494 55 93 48. Gelieve eventuele allergieën te vermelden.
Wij nemen de bestelling zo spoedig mogelijk in behandeling. De bestelling is definitief
op het moment dat wij deze hebben bevestigd.

Bestellen kan ten laatste op 15 december, wacht niet te lang want wij hanteren
een maximum aantal bestellingen om de kwaliteit te garanderen.

We leveren het Kerstmenu op 24, 25 en 26 december in de regio Maaseik bij je thuis
of spreken een afhaalmoment bij ons met je af.

Het menu is met zorg samengesteld en zo gemaakt en verpakt dat je eenvoudig
de borden feestelijk kunt opmaken en enkel de warme elementen hoeft
op te warmen zoals je van ons gewend bent in de microgolf of oven.